Kötelező biztosítás kalkulátor rendszám nélkül

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás minden autótulajdonos számára alapvető fontosságú. Ez a biztosítás fedezi azokat a károkat, amelyeket a jármű használata során másoknak okozunk. A kgfb megkötése általában rendszámhoz kötött, azonban vannak olyan esetek, amikor szükség van arra, hogy rendszám nélkül is megköthessük a biztosítást.

Miért van szükség rendszám nélkül kötelező biztosításra?

kötelező rendszám nélkül, autó

Segédmotoros kerékpár: Az 50ccm-es segédmotoros kerékpárok nem rendelkeznek rendszámmal, de a közúti forgalomban részt vesznek. A törvény előírja, hogy minden közúti forgalomban részt vevő járműnek szükséges biztosítás, ezért néhány kivétellel (például kerékpár) ezekre a rendszámmal nem rendelkező járműre is kötelező biztosítást kell kötni.

motor és robogó kötelező biztosítás

Motor és robogó kötelező biztosítás kalkulátor, online kötés

A kötelező biztosítás fontos a motor és a robogó tulajdonosoknak egyaránt. Az 50 ccm-es segédmotoros kerékpárok vezetőinek és a nagyobb motorok tulajdonosainak egyaránt szükséges a biztosítás, hogy a közúti balesetek esetén védelemben részesüljenek. Számolja ki és kösse meg online kalkulátorunkkal itt!

E-roller: 2024. július 16-jtól az e-rollerekre is kötelezővé válik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Ez az új szabályozás az elektromos rollerek használóinak biztonságát hivatott növelni, mivel az e-rollerek egyre népszerűbbek a városi közlekedésben. A kötelező biztosítás fedezi az esetleges balesetek során másoknak okozott károkat, így védelmet nyújt a járművezetők és a gyalogosok számára is. Az új jogszabály célja, hogy egységesítsék a közlekedésbiztonsági előírásokat és csökkentsék a balesetekből adódó anyagi terheket mind a károsultak, mind az e-roller tulajdonosok számára.

Új, még korábban forgalomba nem helyezett jármű vásárlása: Amikor új autót vásárol, az még nem rendelkezik rendszámmal. Az autó forgalomba helyezéséhez szükséges, hogy előzetesen megkösse a kötelező biztosítást. Ilyenkor a biztosítást az autó egyéb adatai alapján köti meg, és később a rendszámot is hozzáadják a biztosításhoz.

Ideiglenes rendszám kiváltása: Az I-rendszám egy speciális rendszám, amelyet bizonyos különleges helyzetekben használnak járművekre. Az ilyen rendszámmal rendelkező járművek biztosítása speciális szabályokat követ. Az I-rendszámos járművek esetében a biztosítást egy évre lehet megkötni, és a biztosítás díját egy összegben kell kifizetni a szerződés megkötésekor.

p-rendszám biztosítás

Kötelező biztosítás kötés I-rendszámra (korábban P-rendszám)

Kötelező biztosítás ideiglenes, határozott idejű forgalomban tartási engedély kiállításához. Tudjon meg még többet és kösse meg online az I rendszámos kötelező biztosítást nálunk!

Hogyan működik a kötelező biztosítás kalkulátor rendszám nélkül?

A kötelező biztosítás kalkulátor rendszám nélkül is használható, hogy előzetesen kiszámolja a biztosítási díjat és megköthesse a biztosítást. A kalkulátor használata egyszerű, és az alábbi adatokat kell megadnia:

  • Jármű adatai:

Az autó vagy segédmotoros kerékpár márkája, típusa, gyártási éve és egyéb műszaki adatai. Ez I rendszám esetén, csak akkor szükséges, ha külföldre viszi az autót és 30 napra akarja megkötni a biztosítást. Ha a korábbi P vagyis próbarendszámnak váltja ki, akkor jármú adatokat nem kell megadni, hiszen a rendszámot akárhány autón használhatja.

  • Tulajdonos adatai:

A jármű tulajdonosának minden személyes adata, ha cég a szerződő, akkor a cég minden szükséges adat (cégnév, székhely, adószám, stb) kell a biztosítás megkötéséhez. Ezen adatok megadásával pontosabb képet kaphatsz a várható költségekről.