A Jooble válaszol: álláslehetőségek távmunkára (X)

Főoldal 9 blog 9 A Jooble válaszol: álláslehetőségek távmunkára (X)

2023. 02. 23.

A távmunka egyre elterjedtebb lehetőség a modern munkaerőpiacon. A technológiai fejlesztések és az internet elérhetősége lehetővé teszik a munkavégzést az otthoni vagy más távoli helyekről is. A Jooble nemzetközi állásgyűjtő portál felmérései szerint az álláshirdetések több, mint fele távmunkában végezhető, lásd: állás Karcag.

Egyre több munkáltató kínál távmunka lehetőséget dolgozóinak, akár teljes, akár részmunkaidőben. A távmunka előnyei közé tartozik a nagyobb rugalmasság, a kevesebb idő és pénz a munkahelyre való ingázással szemben, a jobb munka és magánélet egyensúly, és a munkavállalók különböző részeinek összefogása.

Azonban fontos megemlíteni, hogy a távmunka nem mindenkinek felel meg. Szükséges lehet az önálló munkavégzési képesség, a diszciplinált időbeosztás és az erős kommunikációs képesség ahhoz, hogy hatékonyan dolgozzon távolról. Emellett fontos, hogy a munkáltatók biztosítsák a szükséges eszközöket és a megfelelő kommunikációs csatornákat a távmunka hatékony és sikeres végrehajtása érdekében.

A távmunka szakmái széles skálán mozognak, és számos területen elérhetők. Az alábbiakban néhány példa található a távmunka leggyakoribb szakmáira:

 

 1. Informatikai területek: A szoftverfejlesztők, adatbázis-adminisztrátorok, webfejlesztők, IT tanácsadók és más informatikai szakemberek számára a távmunka egyre népszerűbb.
 2. Írók és szerkesztők: Az írók, szerkesztők, fordítók, tartalomfejlesztők és más szövegírók szintén jelentős része dolgozik távmunkában.
 3. Marketing és kommunikáció: A marketing- és kommunikációs szakemberek, beleértve a digitális marketing szakembereket, a közösségi média menedzsereket és az e-mail marketing szakembereket is, könnyen távmunkában végezhetik a munkájukat.
 4. Pénzügyi és könyvelői szakemberek: A pénzügyi és könyvelői szakemberek, beleértve az adószakértőket és az üzleti pénzügyi tanácsadókat is, az otthoni vagy távoli munkavégzést is választhatják.
 5. Tanárok és oktatók: A távmunka lehetőségeket kínál az online oktatási platformokon való tanításra, a távoktatásra és a különböző kurzusok és tréningek tartására.
 6. Egészségügyi szakemberek: Az egészségügyi szakemberek, beleértve a távdiagnosztikusokat, a távoli orvosokat és az egészségügyi tanácsadókat is, lehetővé teszik a páciensekkel való online kommunikációt és távoli konzultációt.

És néhány konkrét példa távmunka pozíciókra: 

 1. Online értékesítési vezető: A JustKids online angol nyelviskola gyerekeknek keres értékesítési vezetőt. Fel kell dolgoznia a kérelmeket, ütemeznie kell a próbaleckéket, és visszajelzést kell gyűjtenie az ügyfelektől. A fizetés az eladások szintjétől függ – díjakat, bónuszokat és egyéb motivációs módszereket kínálnak.
 2. Senior Unity fejlesztő: Kiváló részmunkaidős munka karantén idején fejlesztőknek. A Multi-Programming Solutions több hónapos projekt együttműködést kínál. Unity játékfejlesztésben, WebGL-ben, Gitben tapasztalattal rendelkező személyt keresek. Kívánatos a MacBook és az angoltudás.
 3. Angoltanár: Az EnglishDom online angol iskola tanárt keres. A munkavégzés teljesen távoli, az órák Skype-on keresztül zajlanak. Felső-középfok és afölötti angol nyelvtudással, tanári gyakorlattal és nagy fejlõdési szándékkal keresnek. Rugalmas munkarend, nem kell magadnak diákot keresned. A fizetés az óraszámtól függ, van bónuszrendszer.
 4. SEO szakember:Az IncomFT cég SEO specialistát keres, aki fejlesztési stratégiákat és szemantikai magokat készít, célközönségeket és versenytársakat tanulmányoz.A keresőnek be kell mutatnia sikeres eseteit, rendelkeznie kell SEO promóciós eszközökkel, kívánatos a HTML, CSS ismerete. A fizetést az interjún egyeztetjük.
 5. 2D illusztrátor: Az Amazing Apps cég olyan embert keres, aki tud vázlatokat és illusztrációkat rajzolni, illetve a meglévőket szerkeszteni.Képesnek kell lennie a Photoshopban és az Adobe Illustratorban, tudnia kézzel rajzolni és grafikus táblagépet használni. A munkarend szabványos, a fizetés az interjú eredményétől függ.
 6. Titkár, toborzó: A TR Logic LLC titkári, toborzói állást kínál mindenkinek, aki tudja, hogyan kell megüresedni, kommunikálni a jelentkezőkkel és jelentéseket vezetni. A munkanap részmunkaidős – 15:00 és 19:00 óra között. 250 eurós fizetést ígérnek, amit minden héten kifizetnek.
 7. Szövegíró: Az Éva üzletsor keres valakit, aki tartalommal tölti fel oldalát. Az online áruházban szükséges a termékleíró kártyák kitöltése. A jelentkezőnek szövegírói tapasztalattal, magas szintű írástudással, lehetőleg a szépségipar iránti érdeklődéssel kell rendelkeznie. Bármikor dolgozhat.

A távmunkának különböző formái lehetnek, az alábbiakban ismertetem a leggyakoribb típusokat:

 1. Teljes távmunka: A munkavállaló teljes munkaidőben távolról dolgozik, és nem kell rendszeresen az irodába vagy más munkahelyre járnia.
 2. Részmunkaidős távmunka: A munkavállaló csak részben dolgozik otthonról, és a munkahelyre is rendszeresen jár.
 3. Rugalmas munkaidő: Az alkalmazottaknak lehetőségük van arra, hogy az irodán kívül dolgozzanak, vagy akár a munkaidőn kívül is elvégezzék a munkát.
 4. Projekten alapuló távmunka: A munkavállalók átmeneti projekteken dolgoznak, amelyeket az irodán kívül végeznek.
 5. Virtuális csapatok: Az alkalmazottak különböző helyeken dolgoznak, és a munkát online kommunikáció segítségével végzik el.

Fontos megjegyezni, hogy a távmunka fajtái nem szigorúan elkülönülnek egymástól, és egyes típusok átfedhetik egymást. Az adott munkakör és munkaadó igényei határozzák meg, hogy melyik típusú távmunka a legmegfelelőbb.

Amint látjuk, a távmunkának számtalan pozitív aspektusa van, de vannak hátrányai is, amelyeket figyelembe kell vennie. Kétségtelen, hogy ez egy sokak által vágyott munkamódszer, és ez folyamatosan növekszik, részben a fennálló körülményeknek és technológiai helyzetnek köszönhetően.

Ha igaz, hogy az otthoni munkavégzés önfegyelmet és sok szervezettséget igényel, amelyek elengedhetetlen kulcsok ahhoz, hogy jól érezhessük magunkat ebben a munkamódszerben, és hogy képesek legyünk pozitívan összeegyeztetni a személyes vonatkozásokkal.

(X) – szponzorált cikk

Hírek az elmúlt 1 hónapból
Legújabb cikkeink